Vlk obyčajný (Canis Lupus)

  Vlk obyčajný je mäsožravá šelma z čeľade psovitých. Jeho domovom bola Veľká časť Severnej Ameriky, Európy a Ázie. Z dôvodu rozširovania ľudského osídlenia sa neustále zmenšuje územie vhodné pre jeho nerušený život.

Dĺžka tela je až 160 cm, z toho chvost meria 30-50 cm. Výška v kohútiku je 50-100 cm a hmotnosť dosahuje 80 kg. Zo zmyslov má najviac vyvinutý čuch a sluch. Samice su menšie ako samce. Gravidita samíc trvá 9 týždov a po tejto dobe sa rodí 4-6 mláďat. Vlk žije a loví vo svorke s prísnou hierarchiou, ako potrava prevláda vysoká zver.

  naspäť  


Malá video ukážka kde dominantnejší samec zaženie iného vlka ktorý je v hierarchii pod ním. Ten si sklopí uši a chvost schová až pod brucho.

Pridal Jokull dňa 18. August 2011 · kategória: príroda a životné prostredie

Článok ešte nikto nekomentoval.

Share


hore ^

View Desktop Version