Jokull píše o veciach ktoré ho zaujali a stojí za to ich uchovať a šíriť ďalej.
Sahara 2013

  6. ročník zrazu vojenskej techniky a klubov vojenskej histórie sa konal tento víkend vo vojenskom objekte na Záhorí. Plán prísť na desiatu hodinu a pozrieť si ukážky bojov Afrikakorps sa nepodaril. Práve na tomto pieskovom území cvičili a pripravovali sa vojaci Wehrmachtu na podmienky ktoré ich čakali v Afrike.

  Prišli sme ale o hodinku neskôr akurát na ukážku bojov v Normandii (1944). Nemecká hliadka narazila na američanov a strhol sa boj v ktorom významnou mierou k víťazstvu nemeckých vojakov prispela letecká podpora Messerschmittov.

   naspäť  

  Ďalej program pokračoval ukážkou techniky a niektorých zbraňových systémov. Návštevníci si mohli pozrieť dobové tábory, kúpiť vojenskú výstroj, rôzne militárie a organizátori mysleli aj na uhasenie smädu a hladu.

   naspäť  

  Poslednou ukážkou boli boje pred Kyjevom z roku 1941, ktorých sa účastnili aj vojaci Slovenskej armády. Musím oceniť prípravu a prácu organizátorov, pyrotechnikov a všetkých ktorí priložili ruku k dielu. Množstvo výbuchov, kedy šišky lietali až tesne pred divákov :), streľba zo všetkých strán, aj fotoaparát mi cvakal ako guľomet, dym kedy som nevidel vojaka ležiaceho dva metre predo mnou, a v tom vzdušné súboje šiestich lietadiel lietajúcich nízko nad našimi hlavami, toto všetko prispievalo k tomu že ma to vtiahlo a mal som pocit že som na skutočnom bojisku.

   naspäť  

  Už som na podobných akciách bol, ale Sahara bola doteraz najlepšia. A som rád že aj napriek daždivému počasiu som prišiel, fotoaparát to prežil a odniesol som si (okrem fotiek) aj super zážitok. Ďalší rok prídem znovu a odporúčam to aj Vám.

viac info: sahara-slovakia.sk, facebook


Keywords (kľúčové slová):

12345678910
(hlasov: 23, priemer: 10,00 z 10)
Loading ... Loading ...

Pridať komentár

Tvoj e-mail nebude zobrazený. Povinné políčka sú označené hviezdičkou *.

*
*

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.