Jokull píše o veciach ktoré ho zaujali a stojí za to ich uchovať a šíriť ďalej.
II. Medzinárodné Ásatrú stretnutie – 3.-5. máj 2013

  Prvé takéto stretnutie bolo pred šiestimi rokmi na letný slnovrat, kedy nás svojou návštevou poctil klan Managarm. Odvtedy pretieklo veľa medoviny našimi krkmi a videli sme sa na mnohých iných akciách. Tento rok sa rozhodli kamaráti z juhočeského klanu Gabreta navštíviť Slovensko. Prvý termín sme z obdobia Ostary presunuli na začiatok mája, kedy je veľmi malá pravdepodobnosť, že nasneží :). Tento termín vyhovoval viacerým a aj ďalšiemu kamarátovi z ďalekého klanu Managarm, ktorý však na Slovensko posledné roky chodí dosť často ;)

  Napriek tomu, že celý týždeň pršalo, sme sa v piatok ráno piati stretli na autobusovej stanici a odtiaľ sme vyrazili do krásneho prostredia Plaveckého podhradia. Ďalší ľudia mali doraziť až priamo na miesto. Nakúpili sme proviant a keďže bola krčma ešte zatvorená, vybrali sme sa do kopcov. Po obhliadke plánovaného miesta na táborenie sme sa vďaka vlhkosti a množstvu komárov rozhodli presunúť o 100 metrov nižšie, kde boli podmienky o dosť lepšie. A blízka studnička udržiavala pivo v optimálnej teplote :). Keď sme konečne urobili z mokrého dreva oheň, tak sme si vysušili boty … poniektorí si ich mierne opiekli :D Keď prišiel zvyšok ľudí, vybrali sa vždy dvaja pre nich do dediny. Vždy sa hlásili dobrovoľne tí istí, asi preto, že v dedine mali čapované pivo za 60 centov :D Fíba s Greenmanom vyrobili runu Algiz, Maťo nám hral na flaute a Drn pripravoval mäsoooo :) Po jedle a krátkom príhovore Greenman zapálil Algiz a presunuli sme sa k ohňu kde sme deviati pokračovali Sumbelom. Pripíjali sme dlho do noci …

  Druhý deň sme navštívili blízku zrúcaninu Plaveckého hradu a kopec Pohanská. Na Pohanskej nás dobehol ďalší kamarát a v tábore sme sa zvítali s ďalším pezinčanom a jeho priateľkou. Rok pred jej narodením som v tomto okolí trávil hodne času, ale meno jej mamy mi nič nevravelo :D Prvá časť druhej noci sa niesla v hudobnom duchu a v tej druhej časti sme počúvali dažďové kvapky ako nám bubnujú nad hlavami.

  naspäť  

  Škoda že sa v tom termíne krížili plány s inými akciami a povinnosťami našim starým kamarátom a kamarátkam. Ale myslím že ľudia z dvoch českých miest a piatich slovenských sú dobrým pokračovaním a nabudúce sa stretneme ešte v hojnejšom počte.


Keywords (kľúčové slová):
Plavecký hrad, pohanská, stretnutie, sumbel
12345678910
(hlasov: 3, priemer: 10,00 z 10)
Loading ... Loading ...

Pridať komentár

Tvoj e-mail nebude zobrazený. Povinné políčka sú označené hviezdičkou *.

*
*

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.