Jokull píše o veciach ktoré ho zaujali a stojí za to ich uchovať a šíriť ďalej.
Vlk obyčajný (Canis Lupus)

  Vlk obyčajný je mäsožravá šelma z čeľade psovitých. Jeho domovom bola Veľká časť Severnej Ameriky, Európy a Ázie. Z dôvodu rozširovania ľudského osídlenia sa neustále zmenšuje územie vhodné pre jeho nerušený život.

Dĺžka tela je až 160 cm, z toho chvost meria 30-50 cm. Výška v kohútiku je 50-100 cm a hmotnosť dosahuje 80 kg. Zo zmyslov má najviac vyvinutý čuch a sluch. Samice su menšie ako samce. Gravidita samíc trvá 9 týždov a po tejto dobe sa rodí 4-6 mláďat. Vlk žije a loví vo svorke s prísnou hierarchiou, ako potrava prevláda vysoká zver.

  naspäť  


Malá video ukážka kde dominantnejší samec zaženie iného vlka ktorý je v hierarchii pod ním. Ten si sklopí uši a chvost schová až pod brucho.


Keywords (kľúčové slová):

Ohodnotiť článok
12345678910
(zatiaľ si nehlasoval/a)
Loading ... Loading ...



Pridať komentár

Tvoj e-mail nebude zobrazený. Povinné políčka sú označené hviezdičkou *.

*
*

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.