Jokull píše o veciach ktoré ho zaujali a stojí za to ich uchovať a šíriť ďalej.
Nord trip 2007, 9. deň – Roskilde – múzeum vikinských lodí

Hneď ako sme vstali, mali sme veľa času do otvorenia múzea. Parkovali sme hneď vedľa neho. Tak sme si išli pozrieť blízke okolie. Neďaleko je aj katedrála, miesto odpočinku všetkých panovníkov dánskej monarchie. Na nešťastie práve opravovali vchod a nedalo sa dnu vstúpiť.

O cca 8:00 som na mobile vytočil posledný volaný hovor. Tentoraz mi to už zdvihli a „pokiaľ to auto ide“, odporučili navštíviť najbližší Peugeot servis. Najskôr sme si ale pozreli múzeum vikingských lodí a zas som nechal veľa koruniek v obchode nachádzajúcom sa v areáli múzea. Mali sme v pláne aj „výlet na lodi“ kde návštevníci veslujú, ale keď som videl ako poniektorí chaoticky, niektorí dokonca opačne, narábajú s veslami, hneď ma prešla chuť.

Múzeum je rozdelené na dve časti. Jedna časť je vonku v miestach kde sa našli potopené lode. Teraz je tam dielňa a prístav novovybudovaných vikinskych lodí. Druhá časť je pár desiatok metrov odtiaľ a okrem obchodíku sa v nej nachádzajú zbytky nájdených lodí. Proste úžasné :)

  naspäť  

Ďalšia cesta viedla do servisu, pomocou GPS sme najbližší našli rýchlo. Po obhliadke nám povedali že je prasknutá nejaká súčiastka v spojke, zatiaľ ešte drží pokope, ale môže sa rozpadnúť. Najbližší možný termín opravy je ďalší týždeň v stredu a oprava bude stáť cca 1 000 €. Vraj sa na tom aute dá ísť, možno sa rozpadne po pár minútach, možno po pár stovkách kilometrov. Znovu som volal do auto požičovne, cena sa im zdala vysoká a navrhli mi pokračovať napriek tomu, že sme chceli ešte kuknúť do Švédska. Nič iné nám neostalo, než pokračovať a modliť sa k bohom. Prešli sme cez tunel ktorý pokračoval ako most do Švédska. Tu sme si konečne vychutnali pláž, more a studený vietor.



Keywords (kľúčové slová):

Ohodnotiť článok
12345678910
(zatiaľ si nehlasoval/a)
Loading ... Loading ...

Pridať komentár

Tvoj e-mail nebude zobrazený. Povinné políčka sú označené hviezdičkou *.

*
*

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.