Jokull píše o veciach ktoré ho zaujali a stojí za to ich uchovať a šíriť ďalej.
Nord trip 2007, 10. deň – Foteviken

Keďže sme spali skoro pred vchodom, ráno sme boli medzi prvými návštevníkmi. Veľké množstvo rôznych domov, kompletne zariadených, miestny obyvatelia v kostýmoch … ako keby sa tam čas zastavil.Všetkým ktorí pôjdu do Švédska  okolo, tak odporúčam tento archeoskanzen navštíviť. V lepšom a krajšom som doteraz nebol.

  naspäť  

Už nás čakala iba posledná zastávka a to Kodaň. Ako som vyššie spomínal ten most medzi Dánskom a Švédskom, tak tesne pred zaplatením mýtneho pár desiatok metrov pred mostom nám spojka krachla úplne.

Bolo cca 12:30 (2906 km) a znovu som volal do autoservisu. Náhradné auto poslať odmietli a vraj máme čakať, že niečo vymyslia a ozvú sa. Otvoril som si fľašu medoviny. Po asi hodine (čakanie s pokazeným autom ubieha veeeeľmi pomaly) som volal znovu. Vraj ešte niečo skúšajú a ozvú sa. Po asi ďalšej dlheeeeej hodine a ďalšej fľaške medoviny ktorú sme vypili, som volal zas. Vraj prečo len tak čakáme na nich a prečo niečo sami neskúsime (tak toto ma vytočilo ešte viac). Ale aspoň som vedel, že môžeme konečne niečo robiť aj sami. Pred nami bola iba cesta jedným smerom a to na most. Hneď vedľa bola jedna budova, kde boli milé tetušky a asi pol hodinu skúšali rôzne autoservisy aby nás odtiahli. Nakoniec nám zohnali servis, ktorí prišli, pozreli na auto a hneď vedeli v čom to je. Telefonicky skúšali zistiť či sa dá niekde zohnať náhradný diel, ale vraj vo Švédsku v piatok po 16:00 nikto nerobí (podobne ako asi všade). Tak nás aspoň odtiahli do blízkeho campu a mám sa im ozvať v pondelok ráno či ten diel je možné zohnať. V auto požičovni mi predbežnú cenu opravy schválili (nižšia ako v Peugeot servise).

Boli sme síce v 4* campe, ale bungalovy nemali voľné žiadne, tak sme si zas rozložili stany a čakali. Počasie sa stále menilo, 15 minút svietilo slnko, potom 15 minút bolo zamračené, 15 minút pršalo, 15 minút lialo a takto sa to náhodne striedalo celý deň.



Keywords (kľúčové slová):

Ohodnotiť článok
12345678910
(zatiaľ si nehlasoval/a)
Loading ... Loading ...

Pridať komentár

Tvoj e-mail nebude zobrazený. Povinné políčka sú označené hviezdičkou *.

*
*

Heads up! You are attempting to upload an invalid image. If saved, this image will not display with your comment.